Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Bullermyrens IK U-lag

Följ

U-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Bullermyrens IK
Fotboll
U-lag

Match

Bullermyrens IK U

4 - 0
Maservallen - konstgräs
24 april 2015
17:30

Bullis P02/03

Referat

Referat: Bullermyrens IK - Bullis P02/03

För att ge våra klubbkompisar i P-02/03 en till träningsmatch inför deras premiär i 9-mannaserien nästa helg ställde vi upp och spelade match mot dem istället för att ha en egen träning. För att jämna ut förutsättningarna och göra det mer likt förutsättningarna i respektive serie stod Kim i ett 11-mannamål och Anton i ett 7-mannamål.

Instruktionerna innan matchen var att P-01 skulle hjälpa varandra med mycket rörelse och ett snabbt passningsspel för att hålla bollen inom laget. Det viktiga var inte att göra många mål utan att skapa ett eget spel och äga bollen.

Tyvärr fungerade passningsspelet väldigt dåligt under matchen. Spelarna tryckte ihop sig mot mitten av planen och ytorna som fanns på kanterna utnyttjades sällan. Det kan bero på att 02/03-laget spelade lite på det sättet och att bägge lagen drogs med i samma spel. Dessutom var direktivet att 01-laget skulle ta det lite lugnt i närkamperna något hämmande för aggresiviteten och därmed blev kanske även spelet utan boll lite för orörligt.

I slutet av första halvlek kom i alla fall Sade igenom två gånger och kunde placera in två mål för 01-laget. 02/03-laget visade stundtals att de kunde rulla boll fint, men emellanåt glömde man helt av sig och föll ner i djupa dalar i spelet.

01-laget, som gick runt på 15 utespelare gjorde 3-0 genom Siem och 4-0 genom Abdi i den andra halvleken, men spelet kom aldrig igång och matchen lyfte aldrig utan det blev mestadels kamp och mittfältsgröt.

Ingen spelare i 01-laget kom upp i den nivå vi vet att man kan och Kim hade det väldigt lugnt i målet. 02/03-laget visade stundtals prov på fin rörelse och fint passningspel. Det visar att man valt helt rätt när tänker satsa på 9-mannaspel i år. Blir man lite bättre på att hota mer med djupledsspel och omsätta spelet i målchanser kommer även resultaten att bli bättre och bättre.